Overig onderwijs

  • Iedereen (publiek zichtbaar)

De faculteit biedt naast het bachelor- en masteronderwijs ook onderwijsondersteuning voor officiersopleidingen, loopbaanopleidingen voor officieren en leiderschapstrainingen.

Daarbij kun je denken aan de cursus ‘Airpower Course’ en ‘Advanced Airpower Course’ voor officieren van de Luchtmacht, ‘Crew Resource Management’ voor officieren van de Marine, ‘Verdiepingscursus Militaire Ethiek’ en de ‘Postacademische Opleiding Militair Juridische Dienst Krijgsmacht’ voor alle krijgsmachtdelen of verschillende cursussen voor specifieke doelgroepen op het gebied van ‘Deployment and Deployability’, ‘Human Factors & System Safety’ of ‘Cyber Security’. Waar mogelijk wordt voor deze cursussen en trainingen gebruik gemaakt van het reguliere FMW-onderwijs en de groepen worden voor zover mogelijk aangevuld met civiele studenten.

Specialistenopleiding
Defensie is een groot bedrijf dat goed zorgt voor het eigen personeel. Daarom heeft Defensie uitgebreide eigen voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en communicatie. Defensie beschikt bijvoorbeeld over eigen artsen, psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, fysiotherapeuten en redacteuren. Deze specialisten worden opgeleid tijdens de specialistenopleiding.

Korte officiersopleiding
Als hoger opgeleide kun je in anderhalf jaar tijd (duur afhankelijk van de functie) de opleiding tot officier afronden. Je leert tijdens deze korte officiersopleiding de militaire basisvaardigheden en gaat meerdere keren op oefening. Daarnaast ligt er veel nadruk op jouw ontwikkeling als leider en het leggen van een stevige theoretische basis voor het uitoefenen van je functie als militair manager. Kies je bijvoorbeeld voor de Marine, dan krijg je ook een maritieme opleiding. Je sluit de opleiding af met een oriëntatie bij het defensieonderdeel waar je gaat werken.